Vacature: Tactisch/strategisch Inkoper

Staka is een zeer succesvol bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige eigen producten (schakelkasten en dakluiken) ontwikkelt, produceert en verkoopt. Odink & Koenderink Nederland BV is al 100 jaar specialist in totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk. Samen horen zij sinds 2020 bij dezelfde groep.

Om optimaal gebruik te maken van elkaars kennis en kunde en daarmee het inkoopbeleid efficiënt en doeltreffend te optimaliseren zoeken wij een:  

​​​​​​​Inkoper tactisch – strategisch

Als Inkoper ben je verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van Staka en Odink & Koenderink. Zowel op tactisch niveau vanuit de middellange termijn, als strategisch niveau vanuit de lange termijn. Je bent een inhoudelijke en procesmatige sparringpartner voor je collega’s, verantwoordelijk voor de gewenste inkoopstrategie, onderhoud je de contracten met leveranciers en breid je waar nodig het leveranciersnetwerk uit.

Jouw werkweek is qua locatie afwisselend te noemen. Je werkt thuis, in Haaksbergen (Odink & Koenderink), in Oosterhout (Staka) en je bezoekt (potentiële) leveranciers. Jij bepaalt je agenda, waarbij het uitgangspunt is dat je bij beide bedrijven met vaste regelmaat aanwezig bent. Ontwikkelingen en trends vanuit de sector volg je met veel interesse en het onderhouden van contacten met externe relaties is vanzelfsprekend. Natuurlijk met jouw scherpe vertaalslag naar de inkoopstrategie en het beleid van beide bedrijven.

De Inkoper die wij in gedachten hebben is resultaatgericht: je bent verantwoordelijk voor een effectief en efficiënt inkoopbeleid, waarbij je oog hebt voor de gezamenlijke belangen van beide bedrijven. Je hebt doorzettingsvermogen: waarbij je in staat bent krachtig vast te houden aan je doel en je niet van de wijs laat brengen door lastige situaties.

Je beschikt over een gezonde dosis lef, bent initiatiefrijk en heb je een plezierige overtuigingskracht. Je hebt een hbo-diploma aangevuld met NEVI 1 en 2 of vergelijkbaar en aantoonbare werkervaring op het gebied van (strategische) inkooptrajecten. Jouw werkzaamheden verricht je vanuit een goed analytisch vermogen en je bent een besluitvaardige gesprekspartner.

Als Inkoper bouw je samen met alle collega’s verder aan een mooie toekomst voor beide bedrijven en een gezond eindresultaat waarin ook aandacht voor een duurzame bijdrage ten aanzien van materiaal gebruik en hergebruik.


Wij kunnen onze nieuwe collega het volgende bieden:

  • Vanzelfsprekend een uitstekend en marktconform salaris met 8% vakantietoeslag.
  • Daarbij 25 vakantiedagen plus 13 adv dagen.
  • Een goede pensioenverzekering en aanvullende verzekeringen zijn mogelijk. Laptop, telefoon en een elektrische auto behoren tot je standaarduitrusting.
  • We willen graag dat je gezond blijft, dus betalen we mee aan je sportabonnement.

Enthousiast geworden? Reageer direct en stuur je motivatiebrief + cv. Wil je meer weten bel met Bouwien Rutten 06-20589037 of Jos Helsloot 06-42037501.

Solliciteer Direct
Odink & Koenderink Haaksbergen

Bouwien Rutten

HR Manager

Werken bij Odink & Koenderink, solliciteren of vragen over een vacature? Neem gerust contact op.

Stuur mij een e-mail
Odink & Koenderink - Bouwien

Neem contact op met Bouwien Rutten (aanwezig op ma-di-do)