De bouw van ons nieuwe pand kan officieel van start!

Het college van B&W heeft deze week de koopovereenkomst voor de grond voor de bouw van het nieuwe bedrijfspand van Odink & Koenderink aan de Stepelerveld in Haaksbergen officieel vastgesteld.

Het ontwerp, gemaakt door Palazzo Groep, was al klaar en ook de officiële opdracht voor de bouw van het nieuwe pand was al verstrekt aan Aan de Stegge Twello. De omgevingsvergunning was al eerder verleend en nu is de koopovereenkomst voor de grond vastgesteld.


Afscheid van 100 jaar historie, maar niet helemaal.
Het huidige pand van Odink & Koenderink vond zijn oorsprong al in 1921 en heeft door de jaren heen vele uitbreidingen ondergaan om de groei te kunnen waarborgen. Zo werd er in 1925 al een uitbreiding van 200 m2 gedaan, opgevolgd door 240 m2 in 1927 en nog eens 900 m2 in 1930. In 1948 werd de oorspronkelijke fabriek herbouwd en werd de werkplaats met ruim 1000 m2 uitbereid. Met recht een historisch pand dus. 

Hoewel ons bedrijf dus afscheid zal moeten nemen van de ruim 100 jaar historie van dit pand, zijn we erg blij met de inzet van de Historische Kring Haaksbergen. Zij hebben ervoor gezorgd dat het kantoorgedeelte van het gebouw intact blijft, zodat dit mooie stukje geschiedenis toch nog een plek in Haaksbergen houdt.

Op naar de toekomst op het groenste bedrijventerrein van Twente!
Ook Odink & Koenderink blijft in Haaksbergen en zal zich, met haar verhuizing naar het Stepelerveld, vestigen op het groenste bedrijventerrein van Twente. Wij zullen dus ook zeker niet achterblijven met energiebesparende maatregelen: het nieuwe gebouw zal energieneutraal worden. 
Uiteraard wordt het gebouw gasloos, we leggen zonnepanelen aan, die niet alleen het kantoor maar het hele productieproces zullen gaan voorzien van energie en zorgen ervoor dat de isolatie van het pand zelfs boven de normen van het bouwbesluit uitstijgt. Ook de joint venture tussen Odink & Koenderink en C&S B.V.: Connectens, zal voorlopig in het nieuwe pand gehuisvest worden.

Strak schema: een nieuw jaar een nieuw pand.
In week 19 zal gestart worden met de bouw, met als doel om voor het einde van 2022 verhuisd te zijn naar het nieuwe pand. Een behoorlijk strak schema dus, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we 2023 in ons nieuwe pand kunnen inluiden!