Totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk

Odink & Koenderink Nederland BV levert totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk voor onder andere netbeheer, (rail)infra en openbare verlichting. Met passie, en gewapend met 100 jaar kennis zoeken wij samen met onze klanten naar de beste totaaloplossing.

Al 100 jaar specialist in totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk

In 1920 startte Odink & Koenderink met de productie van schakelmateriaal en ontploffingsveilige schakelkasten. Inmiddels heeft Odink & Koenderink dus al meer dan honderd jaar ervaring met het ontwikkelen van producten en systemen voor het laagspanningsnetwerk en hebben wij ons bewezen als betrouwbare kennispartner voor onze klanten.

Klantspecifiek samengesteld

Odink & Koenderink onderscheidt zich door het leveren van maatwerk totaaloplossingen. Samen met onze klant brengen wij de behoeften in kaart en ontwikkelen wij het gewenste systeem. Flexibiliteit en maatwerk, meedenken en zoeken naar mogelijkheden en oplossingen voor de diverse markten en gebruikers zijn daarom een vanzelfsprekendheid.

Lees hier meer over onze aanpak

Gecertificeerde totaaloplossingen

Onze systemen worden volledig in-house geëngineerd, geproduceerd & geassembleerd. Vervolgens wordt het systeem uitvoerig getest en als gecertificeerde totaaloplossing geleverd.

Voor Odink & Koenderink is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

Lees hier het volledige MVO beleid

Roy Hoefman, Sales Manager

Maak een afspraak met Roy

Heeft u een vraag? Of direct advies nodig? Neem gerust contact op, ik adviseer u graag over de juiste oplossing.

 

 

Roy Hoefman

Neem contact op met Roy Hoefman

Geschiedenis

1 februari 1920 was een historische datum voor Haaksbergen en zijn omgeving toen de heren Odink en Koenderink besloten om gezamenlijk de ‘Twentsche Elektrotechnische Industrie Odink en Koenderink’ op te richten. Zij schreven daarmee geschiedenis en hadden een grote maatschappelijke invloed als werkgever voor velen. 

Het bedrijf richtte zich onder andere op de productie van schakelmateriaal waarbij de mijnbouw een belangrijke rol speelde. Odink & Koenderink installeerden een fabricagelijn van ontploffingsveilige schakelkasten waarmee elektrische toestellen veilig ondergronds konden worden in- en uitgeschakeld.

Vandaar volgden de ontwikkelingen zich op, tot het huidige programma van kwalitatief hoogstaande, NEN-ISO 9001 gecertificeerde laagspanningsrekken, buitenopstellingskasten, modulaire systeemkasten en laagspanningscomponenten.

In 2000 werd Odink & Koenderink onderdeel van General Electric om in 2018 overgenomen te worden door de Zweeds-Zwitserse multinational ABB. Op 19 december 2019 bereikten het ABB en de Staka Groep overeenstemming over de overname van een substantieel deel van de productieactiviteiten van Odink & Koenderink. Onder de naam Odink & Koenderink Nederland BV zal het bedrijf, als zelfstandig opererende unit, in Haaksbergen worden voortgezet.

Lees hier onze volledige geschiedenis
Odink & koenderink

Een greep uit 100 jaar Odink & Koenderink

Externe video URL
privacy

Laat een bericht bij ons achter en wij nemen contact met u op voor een vervolgafspraak.

Toch liever bellen?
Wij staan klaar op +31 (0)53 573 0303