Onderscheidend betrouwbaar. Zorgeloos beter.

Dat is onze belofte.

Wij geloven dat samen met onze klanten vernieuwen op basis van gedeelde expertise en ervaring, zorgt voor premium en geborgde kwaliteit. Continue verbeteren in combinatie met repeterend en consistent produceren maakt ons onderscheidend betrouwbaar en zorgeloos beter.

Groeiende energiebehoefte en nieuwe vormen van energieleveranties is onze toekomst. Het daagt ons allemaal uit te veranderen. 
Verbeteren alleen is hierbij niet voldoende. Samen vernieuwen op basis van gedeelde expertise en ervaring is het doel. Odink & Koenderink is dé expert en partner voor:

  • Teamwork engineering;
  • Premium kwaliteit: betrouwbaar, geborgd en veilig;
  • Massa productie, Serie stuk productie en modulair maatwerk;
  • Efficiënt, flexibel en snel leveren;
  • Duurzame oplossingen met een lage CO2 voetprint met een hierop gebaseerde recycling en in de productlevenscyclus geïntegreerd hergebruik.

Partner in verandering en meer dan gewoon OK

Voor Odink & Koenderink is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

Lees hier het volledige MVO beleid

Roy Hoefman, Sales Manager

Maak een afspraak met Roy

Heeft u een vraag? Of direct advies nodig? Neem gerust contact op, ik adviseer u graag over de juiste oplossing.

 

 

Roy Hoefman

Neem contact op met Roy Hoefman

Geschiedenis

1 februari 1920 was een historische datum voor Haaksbergen en zijn omgeving toen de heren Odink en Koenderink besloten om gezamenlijk de ‘Twentsche Elektrotechnische Industrie Odink en Koenderink’ op te richten. Zij schreven daarmee geschiedenis en hadden een grote maatschappelijke invloed als werkgever voor velen. 

Het bedrijf richtte zich onder andere op de productie van schakelmateriaal waarbij de mijnbouw een belangrijke rol speelde. Odink & Koenderink installeerden een fabricagelijn van ontploffingsveilige schakelkasten waarmee elektrische toestellen veilig ondergronds konden worden in- en uitgeschakeld.

Vandaar volgden de ontwikkelingen zich op, tot het huidige programma van kwalitatief hoogstaande, NEN-ISO 9001 gecertificeerde laagspanningsrekken, buitenopstellingskasten, modulaire systeemkasten en laagspanningscomponenten.

In 2000 werd Odink & Koenderink onderdeel van General Electric om in 2018 overgenomen te worden door de Zweeds-Zwitserse multinational ABB. Op 19 december 2019 bereikten het ABB en de Staka Groep overeenstemming over de overname van een substantieel deel van de productieactiviteiten van Odink & Koenderink. Onder de naam Odink & Koenderink Nederland BV zal het bedrijf, als zelfstandig opererende unit, in Haaksbergen worden voortgezet.

Lees hier onze volledige geschiedenis
Odink & koenderink

Een greep uit 100 jaar Odink & Koenderink

Externe video URL
privacy

Laat een bericht bij ons achter en wij nemen contact met u op voor een vervolgafspraak.

Toch liever bellen?
Wij staan klaar op +31 (0)53 573 0303